Bara för att.

 

 

 

 

 

Sådär Agnes, NU har jag uppdaterat, nöjd?

 

 

 

 




När är det helg?

För mig är det helg när jag slår på ljudet på telefonen!
 
 
Under veckan har jag (i stort sett) aldrig på något ljud på telefonen. För skulle jag ha det, skulle jag bara glömma att stänga av det när skolan börjar. Däremot har jag ibland på vibben.
 
Men när ljudet är på är det helg.
 
 



Ge varja dag chansen att bli den bästa i ditt liv!

 
Hej :)
 
Tja.. vad ska man säga om gådagen.. den var, sådär.
Hade matteprov som inta alls kändes bra. Sen, Naturkunskap med ett dåligt humör, resultat ,ingen lyckad lektion.
Var alltså på dåligt humör när jag kom hem, var även trött och hade ont i huvudet. Jag gick och la mig, somnade bums, sov tills middagen var klar. Åt, och sen for jag på kören. Trots att jag först tänkt skippa KU for jag ändå dit, Hade en superkväll med alla där. Vi hade ofulständiga sporter: Rashockey (Trashockey) Urling (Curling) Ingis (Pingis) Hahaha riktigt kul var det.
 
 
Det var andra gången denna vecka som detta citat stämmt in perfekt:
 
Ge varja dag chansen att bli den bästa i ditt liv!
 
Kram :)



Dagens låt

Gillar den här starkt



Titanic

Hej :)
 
 
Igår var jag på stan en sväng, jag var och bowlade med familjen och på kvällen såg jag film med Lina.
Idag har jag, städat och pluggat. Kanske inte så kul men helt klart nödvändigt, och nu kan jag ju göra lite roligare saker.
 
 
Filmen jag och Lina såg var Titanic, den är lika bra varje gång (fast jag har bara sett hela 2 gånger)
Det finns tre saker som jag tycker är så bra med filmen.
 
1. Den illustrerar verkligen hur det kan ha sett ut på båten när den sjönk, den beskriver i detalj hur hemskt det var, och man blir verkligen 
 
2. Filmen är lång. Den visar inte bara vilka personer det handlar om, och sedan händer det något, och sen är filmen slut. Den visar hur allt började, lite bakgrund om båda huvudpersonerna, man förstår varför dom är som dom är och man lär verkligen känna dem. Sen händer  det något (båten kör in i isberget) den beskriver alla steg, hur man försöker lugna alla på båten, och hur paniken sedan kommer mer och mer m.m. I och med att filmen är lång hinner de ta med alla smådetaljer som gör filmen bra.
 
3. (Den här går in lite i punkt nr 2) Men jag älskar slutet, just därför att det är så långt, utdraget. när Jack just har sjunkit ner i vattnet och Rose visslar i visselpipan och livbåten lyser med ficklampan i hennes ansikte (så man förstår att de har sett henne) Just då skulle filmen lika gärna kunnat ha slutat. (men då hade filmen blivit mycket sämre) Men den slutar ju inte då utan man får sen när hon kommit fram och man får veta att hon fått ett bra liv med barn och barnbarn. Man får veta så mycket mer!
 
 
 
 
 



Det händer faktiskt att det man gör i skolan är riktigt, riktgt roligt

Hej :)
 
Som rubrken lyder: "Det händer faktiskt att det man gör i skolan är riktigt, riktgt roligt" så har det vart med NK:n denna vecka. Vi skulle göra en plansch med djur och sedan dra streck "vem äter vem" inte alls så komplicerat, och jag vet inte riktigt vad tanken var att vi skulle lära oss (jag vet redan att en varg äter en kanin och en kann äter en morot..) Hahah, ;)
 
 
Nämen det som var så roligt var just att vi fick så mycket tid på oss att göra ett så förhållande vis litet jobb, så man hann göra riktigt mycket pyssel kring alla djuren (jippi)
Och som den PysselMaja jag är, tog jag ju genast utmaningen att skapa en djunglig Amaonasmiljö med en massa djur i .
 
Jag hade turen att få jobba med Elin och vi kom riktigt bra överens, och hade det kul. (vilket ju gjorde uppgiften ännu roligare)
 
Här kommer resultatet (innan vi drog alla streck)
Kram



Ledig??

Hej :)
 
Idag ska jag ha en lekton vid två tiden. Men läraren vi ska ha var inte varit på skolan igår (och i förrgår?) Så om hon inte är där idag heller har vi hål. Så nu ska jag bara göra ingentn fram tll klockan två så får vi se hur det blir med den där lektionen. ..
..
Opsi, fick just veta att jag ska ha den där lektionen, menmen.
Ikväll blir det i alla fall kören och KU (Kyrkans unga) Det kommer dit e kille som ska lära oss om fotografering, det kommer nog bli kul.
 
För övrigt är jag hos pappa nu ;)
 
 



Så var det gjort

Hej :)
 
 
Nu har även jag tagit skoterkortet :) Känns skönt att ha det gjort.
Denna dag har bestått av:
Svenska
Engelska
Lunch (=läste i skoterboken)
Samhälls
Hål  (franska)
 
For hem och läste mer
Skoterprovet
Middag på knuten
2 timmars plugg
lite idrottsgalan
och nu lite dator men ska gå och sova
 



Samuel Varg Thunberg; så var han

Hej :)
 
 
 
Samuel Varg Thunberg var en riktig höjdare!! Jag blev totallurad X antal gånger haha. Riktigt roligt var det. Bäst av allt var nog att han efter schowen stannade kvar med oss i källaren och vi pratade och han trollade lite m.m. Han var inte bara en bra magiker utan även en mycket trevlig person.
 
 
Annars så har det inte hänt så mycket, idag har jag, städat, frostat ur frysen, packat, renbäddat, spela spel, packat upp, pluggat och, tja, jag har säkert glömt något. ;) Nu är jag i alla fall hos mamma och ska vara här till på onsdag.
 
 



Samuel Varg Thunberg

Hej :)
 
 
Idag (liksom alla andra torsdagar) började jag inte förrän efter lunch, det är ganska skönt faktikt fast vi slutar 10 i 4 så jag hade varit gladare om vi istället började halv 9 och fick sluta för dagen vid 11. om du förstår vad jag menar. ;)
 
Ikväll kommer Samuel Varg Thunberg till KU, ska bli både kul och intressant.
 
 
 
Här kan du läsa mer om vem Samule är och vad han gör
Jag har läst en del på den sidan och tycker att det verkar kul, jag gillar hans tanketänk (eller vad man ska säga) haha
 
 
 
 



Jag trodde det skulle vara skola idag..

 
Hej
 
Idag på morgonen skulle jag ha gympa men vi pratade bara lite om planeringen m.m. (typ en kvart) sen fick vi gå. Då hade vi ett långt hål/lunch och efter den skulle vi ha historia men historialäraren är sjuk så det blev ännu mera hål. Nu sitter jag i biblioteket och skulle alltså igentligen ha historia just nu. Snart ska vi i alla fall ha svenska, och sen slutar vi.
 
Efter skolan ska jag till Lina och sen ska vi gå och söka sommarjobb. (bäst att vara ute i tid)
Jag har typ inga bilder på skoldatorn så det får bli en bild i repris
 



Antitrust

Den här filmen var riktigt bra, ska nog se den igen någon gång. Den var spännande och svår att lista ut slutet på och sånt gillar jag.
 
 
 



Bildspel

Hej
 
 
Idag har jag gjort ett bildspel. Ikväll ska jag på "Juulfest" "Party" "Fest" jag vet inte riktigt vad det heter jag har hört många namn men det är väl typ en fest. Tror det kommer bli roligt i alla fall. (bildspelet är till festen) Jag har även säkerhetskopierat en massa videofilmer med mera (inte så roligt men det kan vara bra att ha det gjort) ;)
 
 
Kram



Quiskampen

Hej :)
 
 
Nu har även jag Quiskampen, spela gärna mot mig jag heter "Flissi" Tycker det är ett riktigt kul spel :)
Kom i alla fall hem från Lina för ett tag sen och nu ska jag titta på en film.
 
kram och godnatt :)
 
 



Hemma

Hejsan :)
 
Nu är jag hemma. Ska bara ta det lugnt idag, fara till Lina tror jag och, tja vi får se vad mer jag hittar på. Har i alla fall haft det super under nyår. (Lite bilder kommer nog) Fina raketer, gott sälskap, god mat mm.