Hål

Hej alla!


Idag på morgonen hade vi historia, efter det hade vi hål fram till typ halv 2. Jag for hem för det kändes bara drygt att stanna på skolan tre och en halv timme. När jag nästan var framme kom jag på att jag glömt husnyckeln i skåpet. Jag orkade inte gå tillbaka till skolan så jag for till pappas jobb och lånade hans nyckel. Väl hemma gjorde jag inte så mycket, åt, fifflade med Ipaden, tog undan den rena tvätten mm. När jag kom tillbaka till skolan stod samhällskunskap på schemat, endast en kort lektion och sen slutade jag. Så, här är jag nu, ska se lite oth och sen blir det läxa.




Vad som händer senare i kväll tar vi då, ha det så bra.
Kram Frida.



Lördag

Hej :)

- gammal bild-




Idag har jag varit på stan med brorsan och mamma. Köpte kollegieblock :) Har jusst varit och jobbat och, tja, vad mer har jag gjort idag.. plockat ner studsmattan och städat lite. Som sakt, har inte gjort så mycket idag.


Kram Frida :)



Middag

Hej alla glada! Just nu sitter jag i kökssoffanoch väntar på att maten ska bli klar. efter skolan idag for jag på stan med några kompisar, kulkul. I kväll ska jag fara till Lina, får se vad vi hittar på att göra. Nu är maten klar, hare så bra kram Frida :)



Fler bilder från tältningen













-bilder från tältningen-




Och så var det skola igen.

Hej :)




-Gamla bilder-



Idag var det första skoldagen på en ny skola med delvis nya klasskompisar. Men jag tycker att det känns bra med både skolan och klasskompisarna, lärarna blir nog bra dom också (hoppas jag) Och för hoppningsvis kommer jag inte gå vilse så mycket haha. Tja, vad mer kan man säga.. schemat verkar ganska bra det med :)


Ska i alla fall bara ta del lugnt i kväll.
Kram på er :)



Mitt sommarlov

Hej, jag tänkte berätta lite om mitt sommarlov. Det är ju 10 veckor så jag har tagit det vecka för vecka. Vet inte om någon är intresserad av att läsa vad jag sysslat med och vilka jag umgåtts med i sommar men jag skriver det ändå. Om ingen annan vill läsa det så vill i alla fall jag göra det haha :)



Vecka 1:

Det var skolavslutning och jag fick säga hej då till mina klasskompisar. Skolavslutningskvällen tillbringades på stan med en massa kompisar.  Jag jobbade hela veckan på Johan skyttes förskola, det var riktigt kul, jag trivdes och allt fungerade bara bra. I stort sett varje kväll första veckan tillbringade jag med Lina. På helgen var jag konfirmationsledare i Örträsk, kulkul.



Vecka 2:

Jag fick min ”vackra” tandställning. Jobbade på dagiset hela vecka. Och träffade lina. Midsommar var jag med släkten, vi barn sov i tält och gjorde en film.



Vecka 3:

Jobbade även denna vecka på dagis, blev tyvärr lite sjuk i slutet av veckan.




Vecka 4:

Denna vecka gjorde jag mycket hemma (städade, planterade om blommor, rensade ogräs mm) Fredagskvällen spenderades på campingen med Lina, Joakim och Julia. Lördagen var jag på Djurparken med Lina Joakim, Julia och Crille. På söndagen träffade jag Lina.








Vecka 5:

Jag var med Joakim och Julia på Gamplatsen. Jag var och grillade med en massa kompisar. I slutet av veckan for jag med familjen till mormor och morfar. Där gjorde jag en film med mina kusiner.






Vecka 6:
Jag var med lina och vi for bland annat på badparken. Övningskörde för första gången. Träffade Agnes. Var även på Folkrace.







Vecka 7:

Mina kusiner kom hit och var här hela veckan, vi han hitta på lite olika saker att göra men vi var bland annat på djurparken.  Det var ju motorveckan så jag var med Julia (Jonatan och Crille) på stan. Brorsan bröt även foten denna vecka.







Vecka 8:

Denna vecka tittade jag mycket på film, jag pysslade även en hel del. Träfface en massa kompisar.  Fick även jobb på golfbanan.






Vecka 9:

Körde gokart, Vi hade främmande och jag va men kompisar.




Vecka 10:

Jag och Lina var i Stockholm, vi var på stan, gröna lund mm riktigt kul. Vi kom hem på torsdagen. Jag Lina och Julia var och tältade.





Min sommar har varit underbar, en av de bästa tror jag. Jag har fått så många fina minnen jag kommer bära med mig länge. Tack till alla som varit med och gjort mitt sommarliv så roligt, alla kompisar släktingar familj mm.
Nu är det bara att ta på sig vinterjackan och kämpa på med skolan och så klart, börja längta till nästa sommar :D

 Kram på er alla :)




Nu = Skola

Hej :)


Nu ska jag göra mig klar för att fara till skolan, ska vara där på info om en timme.

Kram Frida :)



Superkväll

Hej :)













Igår vid 2 for jag med Lina och Julia och handlade och sen for vi iväg och tältade + grillade. Det var superkul. Vi sov kanske inte sådär jätte mycket men vi grillade mycket, pratade och hade det trevligt. Vi han även ro lite med båten och hade en hel del. (Burr!) Men det var kul i alla fall.


Har mångamånga fler bilder så det kan nog komma upp lite fler här på bloggen framöver.





Jordgubbar

Idag har jag bara varit hemma, förutom att jag var till tandläkaren på morgonen. Har plockat in jordgubbarna och oj vad mycket det var. Tog typ 40 min att plocka in alla haha. Var i alla fall typ 4 liter  Mumsfillibabba!! :D
Ikväll ska jag jobba och se film tror jag



Kram Frida :)



Stockholm

Hej :)
Idag kom jag hem från våran fina huvudstad, tänkte berätta lite om hur jag haft det och vad jag gjort mm.



Söndag:
Jag och Madde åkte till Umeå och flög därifrån till Arlanda. På Arlanda kom Sara och Lina och hämtade oss och vi åkte iväg till Lagga där vi bodde (hos Lina och Saras kusiner)


Måndag: ¨
Vi for till Gröna lund, var där i cirka nio timmar och blev lite lagom yr i bollen.


Tisdag:
Åkte in till Stockholm och hade en riktig shoppingdag. Kom "hem" till Lagga ganska tidigt och hade en lugn kväll.


Onsdag:
Först var vi på Cosmonova. Var lite kul att det bara var vi där, kändes lite konstigt men var även kul. iallafall så såg vi "Born to be wild" ifall någon undrar. Sen for vi en snabb sväng runt i naturhistoriska. Efter det knatade jag och Lina runt lite i gamla stan, var och tittade på slotten och sen gick vi tillbaka till "schoppingdelen" av Stockholm. Kom även "hem" tidigt denna kväll. Jag och Lina gick en promenad runt i Lagga, riktigt trevligt (och fint)


Torsdag:
Klev upp relativt tidigt och åkte hem till Lycksele.


Fotade inte mycket men här kommer de få jag tog

-Mina och Linas fötter när vi gick på promenad-


-Fina Lagga-


-Lina-






Kort inlägg

Hej :)

-Kort taget hos mormor och morfar-


Ska gå och sova nu så det blir bara ett kort inlägg.
Idag efter att jag ätit frukost gick jag iväg till ica och köpte bakingredienser sen bakade jag "snöbollar" (mördegskaka med choklad) och "Daimkaka" efter lunch fick vi främmande, vi spelade kubb, krocket lite handspel, fikade och babblade haha.


Allt frammande hade farit vid 6 så då åt vi middag och sen for jag iväg och jobbade. När jag slutade kom Julia och Crille hit och vi, bland annat förberedde nästkommande helg då det händer skojsigheter.



Det var min dag hoppas eran har varit lika trevlig som min :)


Kram Frida :)



Lila

Hej :)




-Gamla bilder-


När jag vaknade åt jag frukost och sen gick jag ut på altanen, riktigt varmt och skönt var det, för att vara i sommar i alla fall för egentligen var det inte så jätte varmt ;) Låg där och sov/halvsov fram till lunch och efter lunch for jag och träffade kusinerna och kom just hem därifrån. Ikväll ska jag kanske övningsköra + att jag ska jobba.



Kram Frida :)



Jordgubbar

Hejsan :)

-Gammal bild-


Idag har jag varit duktig och städat mina garderober. En av mina kusiner kom hit idag och vi åt jordgubbar, spelade krocket, boule (hur det nu stavas), vi gungade och hoppade sudsmatta. Har även pysslat en hel del idag.


Kram :)



Golf

Hejsan!


-Prästkaragar från varan gård-


Idag har jag varit med pappa och spelat golf, gick bättre och bättre för varje hål haha fast sista gick nog sämst. Det var i alla fall kul. Har även städat och packat idag, är nu hos mamma (tre veckor sen sist) känns bra.


Kram Frida :)



Gokart

Hej! :)


-Bilden tog jag hos mormor och morfar sist jag var där-

Idag har jag kört gokart, lika rolit som alltid. Jag övningskörde (för tredje gången) Den här gången körde jag en bil med manuell växellåda, det var betydligt svårare oc det gjorde bilkörningen till en betydligt större utamning. Med det gick ganska (*host) bra, och det var roligt.


Jag har börjat bli sugen på att göra en till film. Det är så roligt och jag skulle vilja göra massor med filmer, problemet är att jag inte har skådespelare/idéer. Brukar göra filmer med kusinerna, men dom är ju inte här nu. Det enda jag kan göra är väl att börja förbereda en film vi kanske kan filma nästa gång vi träffas.


Kram Frida :)



KM

Hej :)

-Gammal bild-

Idag har jag varit på golfbanan i stort sett hela dagen, det var KM och jag var och tittade. På kvällen var jag där och jobbade. For även till mamma och plockade jordgubbar så nu är magen mätt på glass och jordgubbar (mums!) Hoppas alla haft en fin dag, det har i alla fall jag.

Kram Frida :)



Livets naturliga höjdpunkter 41-50



41. Att baka småkakor



42. Att få hembakta kakor av en vän



43. Att vara tillsammans med goda vänner



44. Att se dina vänner le och skratta



45. Att hålla hand med någon du håller av



46. Att möta en gammal vän och inse att vissa saker ändrar sig aldrig



47. Att åka rutschkana om och om igen



48. Att se uttrycket i någons ansikte när de öppnar en gåva från dig



49. Att se solen stiga upp



50. Att kliva upp ur sängen varje morgon och vara tacksam för ännu en underbar dag


 




Jobb

Hejsan!

Den enda bilden jag hade på golfbanan ;)


Jag har fått jobb :D Eller jag är snarare vikarie, åt brorsan med det spelar ju ingen roll. Från och med nu ska jag varje fredag och lördag plocka bollar på golfbanan, blir nog spuer :)


Kram frida



Lila

Hej

Kom hem från Lina vid 10 i morse. Idag har jag gjort ingenting, kollat på film och slappat.




Livets naturliga höjdpunkter 31-40

31. Att någon smeker dig i håret



32. Söta drömmar



33. Varm choklad



34. Utflykt med goda vänner



35. Att gunga riktigt högt







36. Att slå in paket och lägga under julgranen



37. Att sjunga riktigt högt, när du är helt ensam, utan att känna dig dum



38. Att lyssna på en riktigt bra konsert



39. Att få ögonkontakt med en främling



40. Att vinna ett riktigt svårt spel




Kvällens planer



Hej



Orkade inte fixa det där med bilderna på korten. har inte gjort något särskiljt sen senaste inlägget. Idag var jag dock en sväng på golfbanan och slog några slag. Ikväll ska jag träffa mina fina vänner, Julia, Crille, Lina och kalkis blir nog super!! :)


Kram!



Livets naturliga höjdpunkter 21-30


21. Att springa igenom en vattenspridare



22. Att skratta utan någon som helst anledning



23. Att ha någon som talar om för dig att du är underbar



24. Att le inombords åt en gammal historia



25. Vänner



26. Att råka höra någon tala gott om dig



27. Att vakna upp och inse att du får sova länge



28. Din första kyss



29. Att få nya vänner, eller att vara tillsammans med de gamla



30. Att leka med ditt keldjur

 




Det kostar ingenting...men har ändå ett stort värde.



Det finns något du kan göra med en gång som omedelbart



* får dig att må bättre




* får folk i din omgivning att må bättre




* får dig att hantera svårigheter bättre




* frisätter kemikalier (endorfiner) i din kropp
som får dig att känna dig lättare till sinnes




*får andra människor att tycka om dig mer




* får andra människor att trivas bättre i ditt sällskap




Det är ingen bok du ska läsa eller band du ska lyssna på.
Det är inget nytt du behöver lära dig, men det är ändå något som
många människor har glömt bort.
Det kostar ingenting...men har ändå ett stort värde.


Kan du gissa vad det är?
Naturligtvis...det är ett leende!
Om någon saknar ett leende - ge honom eller henne ditt!

 

 




Livets naturliga höjdpunkter 11-20

11. Att finna tröjan som du gärna vill ha, på rea



12. Choklad milkshake, eller vanilj, eller jordgubb



13. Ett entimmes långt telefonsamtal



14. Ett bubbelbad



15. Att fnissa



16. Ett gott samtal



7. Stranden



18. Att finna pengar i en gammal jacka



19. Att skratta av dig själv





20. Midnatts-telefonsamtal som varar i flera timmar