Skolan Vs Fritid

Hej i dag kom jag att tänka på en sak..

Det hela började med att min svenskalärare sa att hon läste min blogg. Jag vet inte varför, men då kom jag att tänka på skillnader mellan skolan och fritiden, att det kan vara en ganska skarp linije mellan dom men att linien på många ställen kan suddas ut.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker, om jag tycker att skolan och min fritid ska vara separerade eller inte.

Jag trivs ju bra i skolan och tycker om att lära mig saker, jag tar läxa på allvar och gör det jag ska. Och eftersom jag gör min läxa så gör jag ju skolarbete på min fritid, jag läser böcker och jag lär mig saker varje dag. Men är det inte i skolan man ska lära sig saker och hemma man ska passa på att vara fri och göra vad man vill utan måsten?!

Kanske är det inte så, kanske ska skola och fritid vara ett. Men hur mycket vill man att lärarna på skolan ska lägga sig i ens fritid?! Jag har ju altid haft en bra relation med mina lärare och jag har ingenting emot att dom frågar mig vad jag gjorde dagen innan eller vad jag gjort på sommarlovet men jag kan förstå dom som tycker att lärarna inte har något med det att göra.

Jag tror man till viss del kan styra själv hur skarp man vill linien ska vara mellan skola och fritid.
Jag själv har nog en väldigt suddig linie. Jag gör mer läxa på kvällen än vad jag umgås med kompisar, kompisar umgås jag mest med i skolan.

Det kan nog bli ganska rörigt ibland, men det fungerar bra för mig och jag trivs med en utsuddad linie.




Tack alla ni som läste och tog del av mina tankegångar :)




SvBG

Intressanta funderingar.



Ja, det är verkligen inte så lätt att skilja mellan skola och fritid. Som du beskriver det så inkräktar fritiden (dvs kompisarna) på skolan (på rasterna i alla fall) och skolan på fritiden (läxorna).



Hursomhelst: Jag undrar om det inte är så livet är. Man kan inte skilja saker och ting åt, även om man skulle vilja det.



Det var förresten nån lärare på universitetet som sa: "Det finns alltid omtentor, men det finns inga omfester". Nåt att tänka på. Kanske. Eller också inte.



Hur det än är så är jag glad över att min bästa brorsdotter är så duktig och ambitiös i skolan (och annars också)!! :-D

Kom ihåg mig?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo