Majbrasa

Jag har haft en riktigt kul helg. I lördags var jag med mamma till Umeå och schoppade. Och i går spelade vi lite spel och bara tog det lungt. Dock så är jag förkyld, inte så roligt men för hoppningsvis blir det bättre snart. Att titta på majbrasa blir i alla fall i Grämmers (stugan)
 
 
Gammal bild



tröstäter

just nu tröstäter jag jag några kompisar efter ett inte alls så bra nationellaprov..






Jag igen

Idag slutade jag skolan halv 1. Inte helt fel! Jag for på stan med lite kompisar och sen gick jag hem i regnet. Nu ska jag träna lite glosor, sen ska jag plugga till samhällsprovet och efter det hade jag tänkt räkna lite matte.
 
 
Gjorde svenska nationella idag, gick sådär.. Jag får hoppas på det bästa! Imorgon blir det tandläkaren två svängar, uvecklingssamtal och konfa.
 
 
Lite oredigerade bilder.



min kommande vecka

Hej :)
 
 
Den här veckan kommer bli lite jobbig. Jag har 4 nationella prov + ett vanligt prov, och läxförhör. Jag ska till tandläkaren två svängar, jag har utvecklingssamtal och klassmöte. Ska till Umeå och nu låter det som om mina kompisar ska tälta. Vi får se hur jag gör med det. Jag ska göra en powerpoint till -98 konfirmation, det är även konfaträff i veckan.  Jag kommer missa kören och vi får se hur det blir med KU den här veckan.  Rangen har även öppnat idag så vi får väl se om det blir att jag spelar lite golf i veckan också.
 
Känner att det blir super med en långhelg!!  Får se vad jag hinner och vad jag komer måsta skippa.
 
Helgen som varit har i alla fall varit bra. Jag har träffat kompisar både fredag lörrdag och söndag. Har även fira mamma som fyllt år. Jag har insett att jag älskar "middagsbjudningar" !!!!!
 
 
 
 
Kram Frida!
 



Tidsinställt inlägg

Just nu håller jag nog på med att göra en smöråstårta tillsammans med lillebror. Firandet av numera 70-åringen är i full gång, gratis, grattis!
 
Bilden är från förra gången jag gjorde en smörgåstårta.
 



STORT GRATTIS!

Ett stort grattis till min fina vän Linnea som fyller 17år idag!! :D   Önskar dig en toppendag, med många paket och mycke god tårta.
 
Tyvärr så hade jag ingen egen bild på dig så det får bli din facebook- profilbild.
 
PS. hörde att du fått 17 paket av din syrra (eftersom du fyller 17år) Detta måste du ju utnyttja varje år från och med nu, även när du fyller 63 ;) (Risken är ju bara att du får ett pussel och hon slagit in alla bitar var för sig)
 
Kram Linnea!



Frisk nu äntligen

Hej :)
 
 
 
Nu är jag äntligen frisk. Jag har vari i skolan idag. Fick välja om mitt iv-val, gjorde ett matteprov, förhör på franska och testning av OH-papper är lite av vad jag hunnit med. Har även hunnit träffa lite kusiner som kommit till stan över helgen. Trevligt. Det står nämligen 70-års kalas på schemat i morgon. = tårta. haha
 
God natt
 
 



Lite kort

Hej :)
 
 
Jag mår forfarande ine så bra, är trött i kroppen och orkar ingening. Var helt slut efer första lektionen idag och då var det massor timmar kvar. En klasskompis tittade på mig idag och sa "Frida du r ju helt bora" och ja, det är exakt så jag känner mig. Kollade febern idag och tyckte det var bra så jag for till skolan och låtsades må bra. Men sen visade det sig att jag tänkte helt fel när jag kollade och att jag visst hade feber. så de är inte så konstigt att jag mått som jag gjort idag. Vi får se hur det blir i morgon..
 
 
Annars så har jag härt en källa säga att det är 10 veckor kvar till sommarlovet.
 
Bara i huvudet kan jag komma på at jag ska ha
 
1 matteprov
3 svenska nationella prov
1 Matte nationella
1 samhällsprov
1 Historiaprov
 
Sen så tror jag att jag ska ha
1 franska prov
minst 1 engelska nationella ?
 
 
Jag har inga av dom proven den här veckan och inte nästa. jag kommer nog inte helle ha något sista veckan och så återstår 7 veckor. Det blir 9 prov på 7 veckor. eller vänta... jag har nog matteprov nästa vecka.. då blir det 8 prov på 7 veckor.
 
Men sen är det sommarlov!! Jag längar mer än någonsin!
 
 
 
 



Min Påsk

Hej :)
 
 
I torsdags efter skolan for jag till fjällen. Tillsammans med familjen, kusinern, mormor och morfar och morbror.  På fredagen var det takskottning som stod på schemat. For även ut med storebror på en skotersväng.
 
 
På lördagen  tog vi allihopa skotrarna och körde till (som vi kallar det) Järvgropen.(Tror att det var någon gång någon som såg en järv där) Där var vi och åkte skrana, grillade korv,åkte snowboard, tolkade m.m. Riktigt mysigt och trevligt.
 
 
På Söndagen  bestämde vi oss för att åka skidor till Tärna.  (9km)  Var kul, vi åkte på och blev mer och mer less (i alla fall jag) När vi åkt 9km kom vi fram till en skylt där det stod "Tärna 6km" och en pil. Vi som tycket att vi snart skulle vara framme och så var det långt kvar. Det fanns även en skylt där det stod "tärna 4km" men det var mot åkriktningen. Men vi var trött och less efter att ha åkt 9km så vi åkte  mot åkriktningen. Snart så delade sig spåret på ett flertal ställen och vi fick gissa oss fram (ole, dole, doff..) eftersom det var dåligt skyltat.  Vi åkte åt lite olika håll och tappade bort oss och varandra. Slutligen så fick vi försöka fråg oss fram. Vi kom i alla fall fram allihopa, och fick åka bil tillbaka till stugan. Trött i benen och med vetskapen att det inte alls var bara 9km till tärna kunde vi i alla fall känna oss nöjda med att ha åkt 13km.
 
 
På måndagen tog vi skotrarna upp till kalfjället. (Påskens höjdpunkt) Trots lite olika "bra" skotrar tog vi oss i alla fall upp på en topp allihopa.
 
På Tisdagen for kusinerna hem och efter lunch for jag, Isak, Samuel och Morbror Alf ut med skotrarna bara för att köra runt lite. Vi började även packa lite smått.
 
 
På onsdagen (igår) Packade vi ihop och for hem.
 
 
På kvällarna har jag tillsammans med mina kusiner gjort en film (som vi i stort sett alltid gör när vi träffas) Den här gången handlade filmen om ett nyhetsprogram. Blev riktigt bra tycker jag. En annan kvällsaktivitet som vi ALLTID gör på påsk kvällarna är att spela kort (Det har vi i alla fall gjort så långt som jag kan minnas) Det vi spelar är "Mas" Det år ut på att inte förlora. Alla vinner och en förlorar, och den som förlorar kallas Mas.Vi brukar spela det några gången varje kväll och så vill ju såklart ingen bli Mas. för den måste ju vara Mas ända till någon annan blir det. Så det är viktigast att inte förlora sista spelet, sista kvällen för då måste man ju vara mas i flera månader. Jag förlorade inte en enda gång förutom den sista gången... :( haha
 
 
Så ni förstår att mitt påsklov har börjat tiktigt bra. Tyvärr så har det nu blivit betydligt sämre eftersom jag nu blivit sjuk. Inte alls kul! Så allt jag fokuserar på just nu är att bli frisk.